19 Eylül 2013 Perşembe

Haydi Spor Yapalım...

Yedik, içtik... Bu güne kadar az çok beslenme konusundaki ipuçlarını açığa kavuşturduk. Şimdi vücudumuzun aldığı bu enerjik ve protein dolu besinleri yakmanın ve kasları çalıştırarak besinler ile kasları beslemenin zamanı geldi.



Evet az ve özenli yemek bize kilo verdirir ama fit bir vücud oluşturmamızı sağlamaz. Fit vücudu oluşturmak için beslenmenin paralelinde antrenmanlarımızı sıkı bir şekilde yapmamız gerekir.

Ben fit olmayı hedeflediğimde haftada 6 gün spor yapmaya başladım. 3 gün spor, 1 gün dinlenme şeklinde devam ettin. İstediğim vücuda yaklaşınca bunu 4 güne kadar indirdim. Günde yaklaşık 1,5 saat yeterli oluyor.

Spora ilk başlangıçı evde vücud ağırlığınızı kullanarak yapabilirsiniz hatta ufak bir dumbell seti ile bunu geliştirebilirsiniz ama ileri seviyelerde evde spor yapmak size yetmeyecek, yapabileceğiniz kardiyo çalışmalarınız ve vücud ağırlığınız size hafif gelecektir. Ve spor salonlarındaki yardımcı ekipmanlara ve motivasyona ihtiyacınız olacaktır. :)

Kardiyo Çalışmaları:

Kardito fit bir vücudun olmaz ise olmazıdır ama kardiyo denince aklınıza saatlerce koşmak yada kendinizi ölesiye yormak gelmesin, ağırlık çalışır işken bile kardiyo yapabilirsiniz. Gereğinden fazla ve uzun yapılan kardiyo çalışmaları faydadan çok zarar oluşturacaktır.

Tabi amacınız vücut geliştirmeci fiziğine sahip olmak ise durum başka o fizik için tüm beslenme düzeniniz ve antrenman düzeniniz farklı olmalıdır.

Ama amacımız FİT olmak ve bu yüzden ağırlık çalışmalarımızı yaparken kardiyomuzuda paralelinde yapabiliriz...


Ağırlık Çalışmaları:

Başlangıçta vücut ağırlığınız ile yapacağınız şınav, mekik ve barfiks hareketleri vücudunuzun güçlendirmek, şekillendirmek için çok yardımcı olacaklardır. Bir de bunlara 15-20 dakikalık yüksek tempolu ve alçak tempolu değişimli bir koşu ekleyebilir iseniz mükemmel bir başlangıç yapmış olursunuz.
                                                             


Daha sonra spor salonunda hafif ağırlıklardan başlayıp, ağırlıkları yüklselterek çalışmaya devam edebiliriz. Ağırlıkları ne kadar arttıralım sorusunun cevabı; istediğiniz vücut şekline ulaştığınızda kullandığınız ağırlık ideal ağırlıktır ve bu ağırlıkta durup çalışmalarımızı aynı ağırlıkta sürdürebiliriz.


Spor salonlarında görmüşsünüzdür, dünyanın ağırlığını kaldıranları, ağır yapacak diye hareketi yamuk yumuk yapanları, bizim bu tür hareketlere ihtiyacımız yok.
Yada konuşmalarda duyarsınız ben bench'te ...kg ağırlık basıyorum, bicepsi ...kg ile çalışıyorum gibi, bizim bunlara da ihtiyacımız yok.

Biz ideal ağırlık ile kaslarımızın en güzel ve estetik görünüşünü kazanmasını hedefliyoruz...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder