23 Eylül 2013 Pazartesi

Spor Programı;

Ben sporu kendime göre şekillendiririm, yani kendi vucudumu zorlayacak ama sakatlamayacak şekilde spor yaparım. Çünkü herkezin metabolizması farklıdır ve başkası için çok kolay olan bir hareket bana çok zor gelebilir. O yüzden zaman içerisinde kendime en ideal hareketler ve ağırlıklar ile spor programımı oluştururm. Tabiki spor programımda vücut yapısı, kasların gelişim düzeyi gibi etkenler hangi hareketlere ağırlık vermem gerektiğini belirler.



Ağırlık antremanlarına başlamadan önce ısınmak kesinlikle gereklidir. Sakatlanma riskinizi en aza indirgemeniz iyi bir ısınma sayesinde olur. Ben ısınma olarak ilk seti çok hafif ağırlık ile çalışarak yaparım. İsterseniz ısınma için 10 dakikalık hafif tempolu bir koşuda çok faydalı olacaktır.

Isınan kasları daha sonra ideal ağırlıklar ile 3 set 6 tekrar (3x6) olarak çalıştırırım.Günlük sporum 1,5 saati geçmez.

Sizler ile kendi programımı paylaşayım;

1. gün Göğüs ve Triceps(Arka Kol)
Gögüs hareketlerine öncelik veririm, daha sonra Triceps(arkakol) hareketlerini yaparım. En son karın kaslarımı(Üst,orta ve alt karın) çalıştırır ve 10 dakikalık interval bir koşu ile sporumu bitiririm.

2. gün Sırt ve Biceps(Pozu)
Sırt hareketlerine öncelik veririm, daha sonra Biceps(pozu) hareketlerini yaparım. En son karın kaslarımı(yan ve adonis kaslarını) çalıştırır ve 10 dakikalık interval bir koşu ile sporumu bitiririm.

3.gün Bacak, Ön Kol ve Omuz
Bacak hareketlerine öncelik veririm, daha sonra omuz hareketlerini ve ön kol hareketlerini yaparım. En son karın kaslarımı(tüm) çalıştırır ve 10 dakikalık interval bir koşu ile sporumu bitiririm.



4.gün ara veririm ve daha sonra 1. gündeki hareketlerden başlayarak döngüyü devam ettiririm.

4.gün spora gitmek ister isem, o gün ağırlık çalışmam genelde vücut ağırlığı ile tüm vücudu çalıştırmayı hedeflerim. Şınav, mekik ve barfiks hem kardiyo hemde kasları çalıştırmamı sağlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder